2014. szeptember 13., szombat

Fatima


Fatima 
2014. szeptember 13.

Bevezetés
A Fatimai Szűz tisztelete készteti a pasaréti jó híveket a minden hónap 13- ik napján, a Róla való szentmisével történő megemlékezésre. Hogy ezt méltóképpen tehessük, vizsgáljuk meg lelkiismeretünket.

Evangélium után
Megadatott nékem az a kegyelem, hogy eljuthassak erre a világ egyik legnagyobb kegyhelyére. Erre a kegyhelyre történt zarándoklatomról pár szót.
Amint buszunk közeledett a város felé egyre gondozottabbak voltak az útmenti házak, s mindenütt ott voltak a szép virágbokrok. A három látnoknak, kedves gyermeknek a jámborságra hangoló szobrai. Majd feltűnt a bazilika égbenyúló tornya. A Szent Péter térre emlékeztető, oszlopokkal körülvett hatalmas tér. A térre rátekintő Mária szoborral. Koronájában a merényletkor Szent II. János Pál testén áthatolt golyóval. A templomba belépve, s hátra tekintve, a kórus fölött felfedeztük Szent István királyunk szobrát, amint felajánlja a szent koronát, hazánkat a Szűzanyának.
Sétálgatva a kegyhelyen, egymás után fedeztük fel a magyar vonatkozású helyeket. Így a magyarok állította modern keresztutat, kálvária kápolnával. A jámborság mellett büszkeség töltötte a lelkünket. Íme, nemcsak Lourdes-ban van a keresztúton magyarok állította stáció, hanem itt is. Sőt több, mind a 14 stáció, és szép kilátású kálváriakápolna, belül magyar motívumokkal díszítve.
E kegyhelyre elzarándokolóknak, mindnek felhívja figyelmét a magyarok speciális Mária tiszteletére. Bárcsak minden magyar ma is valóban Mária tisztelő lenne. Erősítsük nap, mint nap magunkban ezt a tiszteletet, hogy látva az emberek a mi őszinte Mária tiszteletünket, ők is azokká váljanak.
Ámen
F. F.