2015. április 21., kedd

Az élet kenyere

Én vagyok az élet kenyere

"Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha."
A valódi táplálék.
Amint életünk táplálék nélkül elképzelhetetlen, úgy elképzelhetetlen a hívő életünk is Jézus Krisztus nélkül! Az ember földi élete során nagyon sok táplálékkal találkozik, ezek közül némelyeket megszeret másokat elvet. Talán a földön a kenyér az egyetlen olyan táplálék, amelyet nem lehet megunni. A kenyér végigkísér minket az első falattól kezdve az utolsó falatig.
Így vagyunk a "mennyei kenyérrel- is. Az Úr Jézus Krisztus, amikor önmagát az élet kenyeréhez hasonlítja, látja a mi éhező, nélküle haldokló, koldus életünket, ezért mondhatja ezt a csodálatos kijelentést önmagára, mert számunkra az Ő Igéje az egyetlen, és nélkülözhetetlen táplálék minden napon!
Ereje nélkül, elgyengülünk!
Íze nélkül megkeseredünk!
Keresztáldozata nélkül bűnbe veszünk!
Igéje nélkül éhen halunk!
Jézus nélkül valóban mindennek vége! Nélküle üres az asztalunk, üres a szívünk, üres a kezünk, üres és tartalmatlan az egész életünk!
Nagyon elgondolkoztató az a tény, hogy meddig bírja ki az ember táplálék és víz nélkül! Táplálék nélkül néhány hétig is, de víz nélkül csak néhány napig! És Jézus Krisztus nélkül, az "élet kenyere- nélkül? Te meddig bírtad? Hány éve, vagy évtizede mellőzöd Őt? Csoda, hogy még életben vagy!
Úgy él ma az emberiség túlnyomó része, hogy nem is törődik a valódi táplálékkal, a mennyei eledellel és ezért lelki éhhalálra van kárhoztatva! Mert minden ember, aki Jézus nélkül hal meg, arról tudnunk kell, hogy először is éhen halt- bármi volt is a betegsége!
Testvér, az áldott Isten ma arra buzdít téged, hogy ne halj éhen, fogadd el a felkínált mennyei táplálékot! Jézusnál jobban senki sem szeret téged, hiszen megtöretett testét, életét adta érted a kereszten, bűneidet magára vállalta, hogy te szabad légy! Ha Jézus veled élhet, lelked olyan igazi táplálékhoz jutott, mely soha nem fogy el! Íze nem romlik meg! Erejével egy életen át mehetsz! Ő olyan Úr, aki azt ígéri neked, hogy többé soha meg nem éhezel és soha meg nem szomjazol, mert Ő lesz a tied és vele biztonságban élhetsz örökké!
Ámen

N. N.