2015. augusztus 26., szerda

Jaj, nektek farizeusok

Jaj, nektek farizeusok

Jézus tisztátalanoknak nevezte a farizeusokat, és azokat, akik követték őket. A törvény betűjét betartották, de nem törődtek a törvény lelkületével. Síremlékeket emeltek a prófétáknak, mégis folytatták atyáik bűnös vonalát. Jézust is meg akarták öletni. Kerüljük a kétszínűséget és a képmutatást! A kétszínű ember egyik részről dicséri embertársait, másik részről a hátuk mögött ócsárolja őket.
Azzal szeretne érvényesülni, hogy úgymond szívesen megosztana belső titkokat másokról. Önmagát nem képes helyesen értékelni, ezért mások bajával foglalkozik. Jézus mindig őszinte elmondta az illető személynek, ha valami bántotta. Farizeusoknak, írástudóknak mindig szívesen válaszolt, nem szépítgette előttük a dolgokat.
Az igazság néha fájó lehet, ezért ne haragudjunk meg azokra a barátainkra, akik őszintén elmondják véleményüket rólunk. Életünk megváltoztatásával lélekkel tudjuk megtölteni napjainkat. Mi jogosan tartjuk magunkat a Szentlélek templomainak.
Él-e bennem a Szentlélek? Kérem-e a Szentlélek tanácsait nehéz helyzetekben? Mivel töltekezek? Üresnek érzem-e magamat belül? A Szentlélek Isten bennünk akar élni és működni. Engedjek neki teret, hogy Ő működjön bennem, Ő töltse be lelkem üres részeit. Felejtsem el a gonosz, cselszövő gondolatokat.

R. I.