2015. július 22., szerda

Mária Magdolna

Szent Mária Magdolna

Mária Magdolna alakja hálás (és sok pénzt hozó) témája a filmiparnak; művészetnek, egyáltalán az élet minden olyan területének, ahonnan kiindulva az embereket bizonytalanságban lehet tartani Jézus magánéletének tisztaságával kapcsolatban. A szent könyvekben többször és többféle módon előkerül személye. A bibliai helyből próbáljunk Mária Magdolnáról egy valósághű életképet kialakítani.
Magdalából (talán a mai Migdal-El) srmazott. Krisztus kísérői köJelen volt Jézus halálánál, és húsvét hajnalán elsőként látta meg a feltámadt Üdvözítőt. A feltámadt Jézus őt küldi tanítványaihoz: vidd nekik hírül: Fölmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez. Ő pedig hírül adta a tanítványoknak: "Láttam az Urat, s ezt mondta nekem!"
Mária Magdolna nagyon szerette Jézust. A feltámadottal való találkozása megerősítette őt a szeretetben, és arra indította, hogy elmondja a többieknek is a találkozást. Erősítsük meg mi is Jézus iránti szeretetünket, és legyünk bátor továbbadói örömhírének.

Ámen
F.F.