2015. július 11., szombat

Szent Benedek

Szent Benedek

Szent Benedek ünnepén, amikor szerzetestestvéreinkre és nővéreinkre gondolunk, vegyük észre alapfeladatunkat. Nemcsak nekik kell szegénynek, engedelmesnek és tisztának lenni, hanem mindenkinek: De ők a minták. Mindenki másnak pedig választott élethelyzetétől függően kell e hármat élnie. Életet adni, de tisztán, irányítani, de a másikat figyelve, felhasználni a föld javait, de nem pazarlóan. Nem véletlen, hogy egy diktatúra, amikor Krisztust el akarja felejtetni az "alattvalóival" első lépésként a szerzeteseket likvidálja. Aztán persze csodálkoznak, hogy légszomjat kapnak az emberek: lelki légszomjat.
Aligha találunk erre beszédesebb példát, mint azt, hogy a párt-elit a gyermekeit hazánkban a megmaradt katolikus középiskolákba íratta.
De nem csak ők, hanem sok ezren. S amikor bekövetkezett a fordulat, s nemzeti keresztény kormány alakult, közülük, egyházi iskolákban végzettek közül kerültek élre nemzetünk, közösségeink vezetői.
De nem véletlen az sem, Szent Benedek Európa egyik társ fővédőszentje. Hiszen fiai tették kereszténnyé Európát, s benne Hazánkat is.
Hálával tartozunk neki, illetve nekik. És imádkozunk azért, hogy amit elkezdtek Hazánkban, azt tovább folytathassák a jó Isten bőséges kegyelmével.

Ámen
F. F.