2017. május 4., csütörtök

Senki sem jöhet hozzám

Senki sem jöhet hozzám, ha az Atya nem vonzza (Jn 6, 44). Hallottuk a mai evangéliumban.
Köztünk és Jézus között az örök szeretetkapcsolatot Mennyei Atyánk létesíti. „Senki sem jöhet hozzám, ha csak az Atya, aki engem küldött nem vonzza, és én feltámasztom az utolsó napon.”
Az Atya vonzása: Mennyei Atyánk szeretete, az ő Fiában hatja át a mindenséget. Ennek a vonzásnak az ember képes engedni és akkor vonzza az Atya, és ennek a vonzásnak az ember képes ellenállni, és akkor az Atya vonzása nem érvényesül rajta, de ettől még az atyai ház vonzáskörében marad.
A tékozló fiú az Atya szeretetének vonzásában marad akkor is, amikor elhagyja az atyai házat, és ennek a vonzásnak enged, amikor megtér, amikor hazatér.
Rendíthetetlen Jézus Krisztus Mennyei Atyánk megtestesült Szeretete. Ebben a Szeretetben rólunk van szó. Kiderülhet rólunk az igazság, Isten szeretetét ez nem rendíti meg, vére ontásáig hűséges hozzánk.
A természetfeletti világ rendjében is igaz az a sorrend, ami a természet rendjében igaz. Enni, lenni, tenni.
Ennünk kell, lennünk kell, és csak azután tehetünk bármit is.
Be kell fogadnunk Isten Szeretetét, ennünk kell az örök élet kenyerét, lennünk kell ennek a kenyérnek az erejéből, krisztusivá kell lennünk, hogy Jézushoz hasonlóan tudjunk tenni szeretni, hogy Isten a mi szívünkkel tudjon szeretni.