2017. július 26., szerda

Szent Joakim és Szent Anna

Szent Joakim és szent Anna, a Boldogságos Szűz Mária szülei
Jézus Krisztus test szerinti nagyszüleinek, Szent Joakimnak és Szent Annának emléknapját tarja az Egyház. Az ő gyermekük volt a Boldogságos Szűz Mária. A II. századig visszamenő hagyomány nevezi meg a Boldogságos Szűz Mária szüleit. Szent Annát már a VI. századtól tisztelték Keleten, kultusza Nyugaton a X. században terjedt el. Szent Joakim tisztelete az újkorban fejlődött ki.
Szent Anna talán nem is sejtette, kit bízott gondjaira Isten, amikor Mária édesanyja lett. Becsülettel tette dolgát, hitre, imádságra nevelte lányát. Sokszor mi is csak később vesszük észre, milyen nagydolgot tett velünk az Isten. Legyünk mindig hálásak Istennek.

Hívek könyörgése

Köszönjük hosszú életünk minden napját! Hogy sokat láttunk és hallottunk az Örömhír beteljesedéséből! Adj éveinknek minden korban jó termést, érett gyümölcsöket! Hallgass meg, Urunk!
Adj jó egészséget a nagyszülőknek, szép és tartalmas éveket, áldd meg őket azzal, hogy meg nem szűnő reménnyel nézzenek a jövőbe! Hallgass meg, Urunk!
Áldd meg őket azzal, hogy reményeiket merjék az unokáikra alapozni! Lássák bennük a jövő zálogát, mivel a fiatalok is jó úton járnak! Hallgass meg, Urunk!
Hallgasd meg sok nagymama és nagypapa imádságát, akik gyermekeik, unokáik megtéréséért könyörögnek! Hallgass meg, Urunk!

Legyen ez az ünnep sok tiszta boldogság napja a nagyszülőknek és minden névnapját ünneplő testvérünknek is!