2014. november 26., szerda

Elmélkedés

2014. 11. 26.

Az Egyház történelmét végigkísérik az üldözések. Szinte minden korban akadtak olyanok, akik a keresztényekben látták legfőbb ellenségüket. Azt gondolták, hogy fenyegetéssel, kényszerítéssel, bántalmazásokkal megtörhetik a hívőket.
Az a keresztényüldözés, ami Közel-Keleten történik, borzasztó. Irtják az apostolokra visszavezethető ősi keresztény közösségeket. Három tőkeerős állam létrehozott egy Iszlám Államot, amely elképzelhetetlen kegyetlenséggel kínozza, öli a keresztényeket. Azóta válogatás nélkül bombákkal szórják ezt a területet. Az életben maradni akarók ezrei kényszerülnek menekülésre és élnek embertelen körülmények között.
Ha nagyobb távlatokban nézzük ezeket az üldözéseket, ezek sorra kudarcot vallottak. Hisszük, hogy a maiak is, annak ellenére, hogy akiknek módjukban lenne, nem tesznek semmit sem a megakadályozásukért. Mi csak szavunk felemelésével és imáinkkal segíthetünk rajtuk, erősíthetjük őket, hogy mint igazi hívő keresztényeknek legyen erejük az üldözések elviseléséhez, és az üldözések között is hűségesek maradjanak, mert mindaz, aki mindvégig hűséges marad, az üdvözül.
Példájuk erősítsen bennünket is a mindvégig tartó állhatatosságunkban.

Amen