2015. november 27., péntek

Fügefa

Fügefa

Jézus tanításának lényegét gyakran a természetből vett képekkel magyarázta meg hallgatóinak. Isten országának kibontakozását a fák kivirágzásához hasonlóan lehet észrevenni. Jézus elindított egy folyamatot. Általa érkezett meg Isten uralma a Földön. Másképpen hirdette Isten országát, mint ahogyan azt kortársai elvárták. Isten jóságos és emberszerető Istenként jelenik meg a történelem porondján. Örül a megtérő bűnösnek és megbocsátja bűneit.
Isten országába meghívást kap minden nemzet és nép fia. Isten uralma szabadulást jelent az embert belülről fogva tartó és veszélyeztető erőktől (önzéstől, gyűlölettől, hazugságtól, betegségtől, haláltól). Isten uralma az ember számára a legnagyobb boldogságot jelenti. Isten országát önként és szabadon lehet elfogadni, nem lehet kierőszakolni senkitől. Ott virágzik ki, ahol az ember megnyílik Jézus tanításának befogadására.
Isten országa Jézussal kezdődött el és annak kibontakozása a világ végével teljesedik be. A közbenső időben az emberek meghívást kapnak arra, hogy működjenek közre Isten uralmának a megvalósításában. Isten országa már épül és virágzik, tőlünk is függ, hogy bennünk és környezetünkben hogyan?

Ámen. 
F.F.