2017. március 9., csütörtök

Kérjetek

A mai  evangéliumban  Jézus a  következő  szavakkal bátorít  minket,  hogy Istenhez forduljunk kéréseinkkel: „Kérjetek, és adnak nektek;  keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót  nyitnak nektek.”
Talán még  helyesebb, ha nem anyagi természetű kérésekkel  fordulunk hozzá és nem földi  javakat szeretnénk  tőle  kapni,  hanem  kérdéseinkkel  lépünk  elé.
Az   imádság szüntelen párbeszéd, amelyben Isten meghallgat minket és válaszol  nekünk. Ebben  a  párbeszédben  megértjük  önmagunkat, hivatásunkat.  A   szívünk legmélyén lévő és  lelkünket megérintő  kérdéseinket tárjuk  Isten elé,  s amikor átgondoljuk  és kimondjuk  szavainkat, akkor  Isten  megvilágosítja értelmünket, megtisztítja vágyainkat, hogy  valóban mindig olyat  kérjünk, ami örök üdvösségünket szolgálja s ezért teljesíthető legyen.
Sok ember úgy  érzi, hogy  Isten távol van  az életétől,  az ő  mindennapi gondjaitól, mások pedig azt gondolják, hogy ők tudnak mindent a legjobban, ezért Isten  ne  avatkozzon bele  az  életükbe.
Ezzel  szemben  Isten  nem zárkózik el előlünk, ismeri problémáinkat és üzeneteivel válaszol  nekünk. Szava útmutatás számunkra, hogy eligazodjunk azokban az ügyekben,  amelyek meghatározzák   életünket.   Szolgálja    a   nagyböjti   idő    kéréseink megtisztulását!

(HIS)